Detyre kursi: Pitagora

Posted by & filed under .

Pitagora dhe magjia e numrave Rreth viteve 600 para lindjes së Krishtit, në Greqinë Antike ka jetuar një njeri vërtet i jashtëzakonshëm i quajtur PITAGORA, i cili ka tentuar që të vërtetojë ekzistimin e të gjitha gjërave në Univers përmes harmonisë së përsosur të veprimit hyjnor të numrave.   ▪ Jo vetëm që konsiderohej si themelues […]

Probabiliteti statistikor

Posted by & filed under .

Pasqyra e  Lëndës   Cfarë është probabiliteti?  Pikpamja me frequenca  relative Pikpamja  subjektive Matja e probabiliteteve me ndihmën e  kalibrimit të  experimentit Interpretimi për  shanset Listimi i gjithë  rezultateve të mundshme Rregullat  bazë të probabilitetit Rezultatet njëlloj të mundshme Ndërtimi i tabelës së probabilitetit duke listuar rezultatet. Ndërtimi i tabelës së probabiliteti me simulim Probabilitetet […]

Edukimi i Te Rinjeve ne Shoqerite Tradicionale

Posted by & filed under .

Ne shoqerite tradicionale, edukimi dhe arsimimi i individit nuk perbente nje rast te izoluar te jetes se tij, por nje gjendje qe zgjaste ne te gjithe jeten e individit, e cila fillonte qe nga lindja e tij e mbaronte me vdekjen e tij. Dhe ky ishte qellimi kryesor i edukimit. Domethene, te ndihmoje njeriun gjate […]

Detyre kursi.Tema:Dashuria

Posted by & filed under .

Detyre kursi Tema : Dashuria Dashurine nuk eshte e nevojshme ta tundim ne djepin tone te inkoshences,sepse cdo gjest dhe ndjenje dashurie lind mbi dicka reale.Jo gjithmone dashuria te bent e lumtur sepse jane kapricot e papritura dhe te pa deshiruara qe pa dashje prishin gjithcka.”Te dua” thote edhe nje poet,por deklarata e tij eshte […]